tisdag 11 april 2017

Cloud Nine fredag 7 april 2017

15:00 började mitt möte på jobbet, några minuter senare började allas telefoner att ringa... det blev en tragisk kväll för många. Charlotte ringde och mådde bra men blev stående nånstans i tunnelbanan varefter hon fick gå tiĺbaka hela vägen till Rissne och sedan vidare till stan med ben och buss och ben... där vi träffades på vårt snabbt inbokade hotel för natten, Generator, för att direkt gå snett över gatan bort till Cloud Nine.

Bemötande
Mottagandet var som vanligt här mycket hjärtligt om än lite dämpat. Serveringen är trevlig och kunnig.
+
Mat
Vi tog ett glas 2011 Cremant de Bourgogne och två ostron var. Vi fick två ostron varav den ena var sönderhackad och liten. Samma sak för båda oss två. Inte så aptitligt och föga serveringsmässigt. Till huvudrätt bestämde vi oss snabbt för Hängmörad biff med bernaise- och rödvinssås samt blandsallad och grillad grön sparris. Till dryck valde vi 2003 Chateau HosannaBiffen var trist och lite hård och mer än halva tallriken täcktes av en vinägrettspetsad grönsallad. Det bästa med desserten, som var två sorbeer, var Grappan och Mescalen. Overall en knappt godkänd middag.
=(-)

Dryck
Vi valde en 2003 Chateau Hosanna där vi var lite tveksamma på årtalet. Vinet var bra tempererat och sommelieren verkar vara kunnig. Att vinet sen var lite trött var en annan sak. Cremanten som vi valde till ostronen hade lite sköna toner av jästen men smaken var instängd, burkig och inte fräsch. Både det röda och den mousserande var inte riktigt ok och man kan tycka att man borde smaka igenom sitt utbud och byta ut det som inte är ok. Exempelvis borde vinlistan mer återspegla restaurantens vilja att vara franskt, nu är det en röra av olika länder.
=(-)




Helhet
En trevlig, mysig liten typ bra kvartersrestaurang. Den här gången var varken förrätt eller huvudrätt helt bra och vinerna vi valde var sådär.
=(-)

lördag 18 februari 2017

Fiskeläget Hötorgshalĺen 17 februari 2017

Bemötande
Som alltid bra. Det är enkelt och opretantiöst.
++
Mat
Absolut bästa klass. 3 ostron var av bästa klass å så en grabbnäve räkor.
++
Dryck
Lika bra att dricka av den mycket goda 2005 Champagne Pierre Peters Les Chétillons Cuvée Spéciale Blanc de Blancs medans det finns något kvar. Vi måste ge drycken höga betyg då vinlistan är liten men anpassad till maten, saknar kanske någon Cremant de Bourgogne. Priset är defenitivt ett plus, sänks något lite pga det magra utbudet.
+(+)

Helhet
Trångt, trevligt, avslappnat och kunnig personal med bästa kvalité på mat och en liten men anpassad vinlista med trevligt prissatta viner. 
++

söndag 12 februari 2017

Restaurang Pinchos i Västerås 10 februari

Bemötande
Vi kom en halvtimme tidigt men vårat bord var klart så vi satt oss och beställde en varsin öl via appen. Personalen var tillmötesgående vid de få tillfällen under kvällen då vi ville ha hjälp med nåt. Annars är serveringspersonal något som den här typen av restaurang minimerar, det är ju själva meningen med en app-restaurang. Man beställer via appen och går själv och hämtar mat och dryck på utlämningsställen vid bar och kök. 
=

Mat
Menyn är relativt nyanserad och bred, det finns allt från musslor till kött med bearnaisesås och även asiatiskt. Maten kändes fräsch, bra tillagad och det var gott. Hela konceptet med små rätter tilltalar oss. 
+

Dryck
Dryckeslistan var liten och torftig med några bra öl och vin som verkligen var prisanpassat för mer vinst per cl än erbjuda ett bra vin till kunderna. Otroligt att man inte anpassar dryckerna till mattyperna, ex så skulle ju förstås ett typiskt Pinchosvin funnits med på listan ex. Txakoli som i spanien där Pinchos serveras nästan är med i priset. Här krävs det skärpning !
-

Helhet
Är man ute efter en kväll att umgås med vänner eller familj, eller föralldel på tu man hand och inte bryr sig om vad man dricker är detta en perfekt restaurang. Dryckeslistan drar ned helhetsbetyget. 
=

fredag 27 januari 2017

Fiskeläget, Hötorgshalen 27 januari 2017


Bemötande
Här möts man alltid med glädje och intresse fast det ofta är ruschigt på fredagseftermiddagen. Sommelieren tar sig alltid tid att språka lite och undrar vad vi tycker. Det är enkelt, opretantiöst och läckert. 
++
Mat
Absolut bästa klass. 2 ostron var av bästa klass å så en grabbnäve räkor.
++
Dryck
Vinlistan finns, nånstans 😊....Vi drack Champagne Taittinger Folies de la Marquetterie som är en vingårdsChampagne och 2005 Champagne Pierre Peters Les Chétillons Cuvée Spéciale Blanc de Blancs som var fantastiskt god. Utbudet är kanske inte jättestort men vem behöver en gigantisk vinlista när maten är så pass 'smal'. Priset ett plus.
+(+)

Helhet
Trångt, trevligt, avslappnat och kunnig personal med bästa kvalité på mat och en liten, anpassad vinlista med seriöst prissatta viner. 
++

tisdag 17 januari 2017

Restaurang Burgundy 13 januari 2017

Bemötande
Mottagandet när vi steg in var trevligt. Stämningen var avslappnad och hjärtlig. Serveringen kvick utan att vara stressad. Personalen verkar ha koll och man känner sig uppassad. 
++

Mat
Man kan välja menyer från flera olika kök, vilket är trevligt och priset tämligen lågt. Möjligen var dessertutbudet lite torftigt. Varmrätterna är få och det som passade oss, Ragu med pasta var gott men inte bäst, har ätit bättre på den här restaurangen. Vårat sällskap åt kyckling som serverades hel vilken de ville ha trancherad och det visade sig att ingen i serveringen kunde tranchera en kyckling.
=

Dryck
Vinlistan är bra och väljer du ur den stora så får du en av Stockholms största och mest välsorterade vinutbud vad gäller vin på flaska. Problemet är att personalen denna kväll kanske inte matchar kvaliteten på vinlistan riktigt. 
++

Helhet
En trevlig, liten, mysig restaurang med underbara viber och just käk samt en avslappnad och trevlig personal gör ett besök här mycket väl värt pengarna.
+(+)