tisdag 11 april 2017

Cloud Nine fredag 7 april 2017

15:00 började mitt möte på jobbet, några minuter senare började allas telefoner att ringa... det blev en tragisk kväll för många. Charlotte ringde och mådde bra men blev stående nånstans i tunnelbanan varefter hon fick gå tiĺbaka hela vägen till Rissne och sedan vidare till stan med ben och buss och ben... där vi träffades på vårt snabbt inbokade hotel för natten, Generator, för att direkt gå snett över gatan bort till Cloud Nine.

Bemötande
Mottagandet var som vanligt här mycket hjärtligt om än lite dämpat. Serveringen är trevlig och kunnig.
+
Mat
Vi tog ett glas 2011 Cremant de Bourgogne och två ostron var. Vi fick två ostron varav den ena var sönderhackad och liten. Samma sak för båda oss två. Inte så aptitligt och föga serveringsmässigt. Till huvudrätt bestämde vi oss snabbt för Hängmörad biff med bernaise- och rödvinssås samt blandsallad och grillad grön sparris. Till dryck valde vi 2003 Chateau HosannaBiffen var trist och lite hård och mer än halva tallriken täcktes av en vinägrettspetsad grönsallad. Det bästa med desserten, som var två sorbeer, var Grappan och Mescalen. Overall en knappt godkänd middag.
=(-)

Dryck
Vi valde en 2003 Chateau Hosanna där vi var lite tveksamma på årtalet. Vinet var bra tempererat och sommelieren verkar vara kunnig. Att vinet sen var lite trött var en annan sak. Cremanten som vi valde till ostronen hade lite sköna toner av jästen men smaken var instängd, burkig och inte fräsch. Både det röda och den mousserande var inte riktigt ok och man kan tycka att man borde smaka igenom sitt utbud och byta ut det som inte är ok. Exempelvis borde vinlistan mer återspegla restaurantens vilja att vara franskt, nu är det en röra av olika länder.
=(-)




Helhet
En trevlig, mysig liten typ bra kvartersrestaurang. Den här gången var varken förrätt eller huvudrätt helt bra och vinerna vi valde var sådär.
=(-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar