söndag 17 september 2017

La Vecchia Signora 15 september 2017

Bemötande
Var som vanligt rätt mycket för tidigt men de fixa till ett bord snabbt och utan mankemang. Serveringen var genom hela kvällen uppsluppen och trevlig utan krussiduller. Maten presenterades på lätt och trevligt sätt. Kunskapsmässigt vad gäller vinlistan så kan vi inte bedömma detta då vi redan var klara med vad vi skulle ha. 
+

Mat
En liten men bra matmenu där såklart italienska rätter dominerade. Vi valde Lammnacke och Hängmörad Biff som båda var mycket bra tillredda med ett litet minus för biffen som hade en sena som korsade hela biffen. Vi ville inte ha de tillbehör som var till rätterna men det var inga problem att ta de tillbehör som behagade, vilket vi gjorde. 
+

Dryck
Den relativt stora vinlistan dominerades givetvis av italienska viner och det är ju helt ok då man som gäst går på en Italiensk restaurang. Det finns ett stort utbud av bra viner från hela Italien där Barbaresco och Barolo dominerar. Vi tittade inte på priserna generellt då bestämde oss direkt för ett vin från Lombardiet, nämligen Sfursat från för oss okända Rainoldi.  Problemet här att detta vin var en dålig representant för annars härliga Valtellina och priset var enlig oss väl högt satt. De kunde ha de bästa producenterna från Valtellina och ändå hålla detta pris. Synd att även denna härliga kvarterskrog fallit för vinstintresse.
-

Helhet
En underbar kvarterskrog med mycket hjärta och mysighet med bra mat och bra vinlista, dock dras betyget ned av högt prisatta viner av sämre kvalitet.
Hit återkommer vi gärna och framförallt om man justerar prismodellen på vin.
=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar