måndag 5 juni 2017

Djuret 2 juni 2017

Bemötande
Vi möttes i dörren och blev anvisade till vårt bord. Våran servitör var trevlig men verkade nästan lite ointresserad och pratade väldigt fort, lågt och otydligt så vi fick be honom upprepa sig flera gånger. Somelier David var lugn och säker och där fick man en känsla av trygghet och kunnande. 
+

Mat
Vi tog en 4-rätters meny. Avokadon med forellrom var god men absolut för enkel. Den vakumkokta torsken med eldad purjolök var otroligt vällagad men smaklös och krämen till stod inte upp till de smaker vi förväntat oss. Kycklingen med pilgrimsmusslor lät spännande men vi förstod inte kombon då det blev som två rätter i en. Dessutom var smakerna för bleka. Den lättrökta pilgrimsmusselromsbuljongen tog helt överhand och rätten kändes obalanserad. Oxfilén var hård, såsen därtill var blek för att vara en reduktion, sparrisen var jättegod och pankon överflödig. Desserten med färska hallon med jordärtkockspuré? och sorbé var god men...blek.
Alla marätter var ambitiösa med komplicerade ingredienser och tekniker men...var fanns smakerna? Vi förväntar oss mer och större smaker i denna prisnivå.
=

Dryck
Djuret har tillgång till en av Sveriges största och bästa vinkällare, så det fanns förstås ofantligt många och bra viner att välja bland. Vår sommelier David var mycket trevlig, kunnig och hjälpte oss att välja rätt Barolo vilket var det vin vi redan innan hade bestämt oss för. Vinet 2008 Mascarello Giuseppe E Figlio Monprivato var fantastiskt gott vin direkt från källaren med sirlighet mitt i den härliga syrligheten och distinkta frukten. Med värmen under kvällen försvann dock lite av den friskhet och sirlighet som var så skön i början.
+++

Helhet
Besöket i Djurets Matbar var trevligt och lokalen är mysig. Ambitionsnivån är hög men vi tycker att man krånglar till rätterna till någon 'fine dining' middag som inte passar in här. Var finns den robusta genuina maten. Vi förväntade oss mer av maten denna kväll. Vinlistan, vinet vi drack plus sommelier Davids elegant återhållsamma stil höjer besöken avsevärt.
+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar