torsdag 24 november 2016

Restaurang Rolfs Kök 22 november 2016

Bemötande
Vi kände oss uppmärksammade direkt vi steg in innanför dörrarna och bemöttes av trevlig och professionell personal. Vi var typ 1 timme tidiga till vår reserverade tid men det var inget problem utan vi blev visade till vårt bord. När vi är ute vill vi sitta bredvid varann men det gillade inte servitören pga trångt utrymme så vi satte oss i baren med utsikt över köket vilket var alldeles utmärkt då vi blev extra uppassade hela kvällen. 
++

Mat
Båda valde den confiterade fläsksidan vilket skulle passa alldeles utmärkt till det kraftiga vin vi bestämde oss för. Menyn är lagom stor och maten är mycket vällagad. 
+(+)

Dryck
Vinlistan är ett virrvarr av viner varav många är från rätt okända producenter ifrån traditionella länder framförallt Frankrike, Italien och USA där priserna är alltför höga. Vi saknar bra producenter från Spanien, Tyskland (framförallt Pinot Noir) och norra Rhône. Det finns några säkra kort i listan, som är, även för undertecknade, svår att få grepp om med en uppsjö av små för oss okända producenter. Man måste vara väldigt initierad för att inte vara helt utlämnad till rekommendation från kyparen. Men några välbekanta producenter finns det och de är riktigt bra. 
Vi fastnade för ett vin från Jumilla i regionen Murcia i Spanien. Priserna och den överpretantiösa listan drar ned betyget. Udda är inte alltid bäst. Vinet vi valde var fantastiskt till! Hur vinpåglas-listan ser ut vet vi inte då vi för kvällen valde att dela en flaska.
+

Helhet
Det är mysigt att komma in på Rolfs Kök och personalen är kunnig, väldigt hjälpsamma och trevliga. Tycker nog att storebror AG har nåt att lära här. Maten är högklassig och är man initierad är vinlistan bra. Känslan är exklusiv kvarterskrog. Det finns en detalj som vi tycker flertalet krogar missar och även Rolfs Kök, nämligen att planera sin restaurang så att man kan få sitta bredvid varann. Mer om besöket här...
+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar