tisdag 15 november 2016

Restaurang AG, Stockholm, 27 oktober

Bemötande
Vi blev som vanligt trevligt mottagna och visade till bordet, där vi slog oss ned och fick våra menyer. En stressad stämning rådde i lokalen och servisen svischade förbi i högt tempo. Vi beställde in vin, från den stora vinlistan eftersom vi inte hittade något vi kände för i den ordinarie menyn. Fel vin kom in och den rätta fick hämtas. Vi fick ingen hjälp, inga tips om vad vi kunde beställa ur menyn, vare sig när det gällde vin eller mat. När maten serverades, trancherade servisen köttet med ryggen mot oss. Vi ville veta lite mer om vad det var vi beställt för mat (eftersom ingen visade intresse att informera om det när vi beställde) och försökte ställa frågor om köttet, ursprung, vilken typ av djur, tillagningssätt m.m. Svaret vi fick var "Spanien!", kort och gott... Det var "ursäkta", "hallå", "Ursäkta!", "eh... hallå... Fröken", "HALLÅ!" till en ouppmärksam servis hela kvällen och vi fick nästan höja rösten för att beställa dessert. Doggybagen, som vi bad om då vi bara orkade äta ungefär hälften av den myckna mängden kött, slängdes fram på bordet med anvisning om att fylla den själva! Trist..!
-

Mat
Vi beställde in ett fantastiskt väl tillagat (spanskt!) kött, som var mycket bra tillagat och som smakade mycket bra. Man kan väl i och för sig tycka att det borde vara det, då prislappen var mycket hög. Stripsen och bearnaisesåsen... Jättegott. Priset drar ner bedömningen och det blir ett...
+

Dryck
Den stora vinlistan är omfattande med omotiverat högt satta priser.
+

Helhet
Allmänt ointresserad, mycket stressad personal. God mat. Bra vin. Vi har varit här många gånger tidigare men denna gång var det tyvärr en besvikelse. Även om maten är mycket bra, blir helhetsintrycket något snedvridet då personalen uppträder nonchalant och, snudd på, otrevligt.
=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar