söndag 4 februari 2018

Rolfs Kök, Stockholm fredagen 2 februari 2018

Bemötande
Vi bemöttes av trevlig personal. Det känns mysigt och intimt i den lilla överfulla restaurangen.
++

Mat
Antal rätter på menyn är relativt liten och befriande fri från avsmakningsmenyer. Vi valde klassikerna Konfiterade Fläsksidan och Rödvinsbresserad Oxkind som vi delade på och som var vällagat och mycket goda. Menyn är lagom stor och maten är mycket vällagad. 
++

Dryck
Vinlistan som för ett tag sen var virrig och för 'proffsig' känns nu överskådligare och mer lättsmält och det finns några välbekanta producenter som är riktigt bra. Priserna har justerats till det bättre. Vi fastnade för ett vin från Cornas i norra Rhone, nämligen 2015 Cornas Renaissance från kultproducenten Auguste Clape. Priserna och den överpretantiösa listan har fått en översyn och renovering till det bättre.
++

Helhet
Det är mysigt att komma in på Rolfs Kök och personalen är kunniga, väldigt hjälpsamma och trevliga. Tycker nog att storebror AG har nåt att lära här. Maten är högklassig och vinlistan bra. Känslan är exklusiv kvarterskrog. Det finns en detalj som vi tycker flertalet krogar missar och även Rolfs Kök, nämligen att planera sin restaurang så att man kan få sitta bredvid varann. Mer om besöket här...
++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar