söndag 4 februari 2018

19 Glas Stockholm lördagen 3 februari 2018

Bemötande
I en trång ingång förbi baren ledsagades vi till vårt bord av någon som sades sig vara den som skulle visa oss til bordet. Lite vilset satt vi där en stund och undrade vi till slut om vi kunde få någon form av meny. Till slut kom en servitris med en! meny och redogjorde för hur det hela skulle fungera under kvällen, nämligen en avsmakningsmeny med två alternativa dryckespaket, ett konventionellt- och ett champagnepaket. Nyfiket frågade vi om vi kunde få se vinlistan för att ev själva välja vin för kvällen, svaret blev då att någon vinlista ej förekom och att de vin vi kunde välja på var de i sammanhanget fåtal vin som fanns på menyn. När vi insisterade på att få välja vin själva tyckte servitrisen att deras sommelierer bäst kunde välja vin till maten?! Efter lite trams och tjafs kunde vi till slut få de vin vi ville men stämningen var iskall. När maten började serveras var den speedad och stressad och så snabb att vi knappt han reflektera över kvaliteten och smak. Servitrisen rabblade ingredienserna så snabbt att det var omöjligt att höra, samtidigt som det var ett högt sorl i restaurangen. Det röda vinet glömdes och kom in typ på slutet?!
-

Mat
Vi var hänvisade till avsmakningsmenyn. Maten var vällagad där Renkalven och Pannkakan var bäst och Amuse Bouhce var trist med ett torrt vitkålsblad som wrap. Vi gillar inte avsmakningsmenyer bla pga av det enkla faktum att man inte får tillräckligt med mat av varje rätt. När sen serveringen går så snabbt att man inte hinner reflektera över rätterna så blir det snarare som en sittande buffé. Vi hade valt ett vitt vin till de första rätterna och ett rött vin där kycklinghjärtat serverades. 
=

Dryck
Vi var hänvisade till två dryckespaket, 19 naturviner och ett 20-tal konventionella viner. Vi hade inte möjlighet att via en vinlista välja vin?. Konstigt att man på en vinbar med jättekällare inte kan tillhandahålla en vinlista!! Som gäst är man hänvisad till vad vinbaren vill sälja just för tillfället eller... veta vad man vill ha och hoppas att det finns i källaren. Vi valde bort dryckespaketen pga mängden vin och valde två portugisiska vin som vi känner till med bra producent, ett vitt till första delen av menyn och ett rött till senare delen.  
-

Helhet
Riktigt dåligt mottagande och servering, maten bra men inte mer, dryck, ett mysterium. Hela besöket var virrigt, stressat och inte alls bekvämt. Mer om besöket här...
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar